RE:D

Živorad Vasić

Živorad Vasić

Suosnivač i direktor, Kadena Properties

Diplomirao je na Boston University administraciju u hotelijerstvu i financije, sa statusom Magna Cum Laude na oba odsjeka. Magistrirao je na ekonomskim i finansijskim indikatorima u hotelijerstvu. Gostujući je predavač na Ekonomskom fakultetu u Beogradu i na Singidunum University, na kojem je doktorirao sa temom “Nagrađivanje zaposlenih u hotelijerstvu”.

U svojoj američkoj karijeri radio je na rukovodećim pozicijama 11 hotela u 8 različitih gradova da bi se 2008. vratio u Srbiju i pridružio Delta Holdingu te postao najmlađi generalni direktor u povijesti hotela Continental. 

Od 2016. je bio na poziciji potpredsjednika, a od 2019. viši potpredsjednik Delta Holdinga u kojem je rukovodio je kompleksnim IHG hotelskim portfoliom i bio zadužen za regionalni razvoj IHG hotela. 

Član je Srpskog udruženja menadžera, Srpskog poslovnog kluba „Privrednik“, Upravnog odbora AmCham-a i Odbora direktora za dostignuća mladih u Srbiji. 

2002. i 2005. godine je biran za menadžera godine u korporaciji Hyatt, a 2014. je izabran za Menadžera godine od Srpske asocijacije menadžera. Dobitnik je i brojnih prestižnih nagrada u području hotelijerstva.

Danas je suosnivač i direktor kompanije Kadena Properties, jedinstvene srpske platforme za upravljanje investicijama u nekretnine i izvođenje zahtjevnih građevinskih projekata. Suosnivač je i direktor kompanija Kadena Sotheby’s International Realty i Propellyst.