RE:D

Politika kolačića

HESA Group d.o.o.

sa sjedištem u Zagrebu, 

Trg Ivana, Antuna i Vladimira Mažuranića 13, 

OIB: 66631337112, 

upisano pri sudskom registru Trgovačkog suda u Zagrebu pod MBS: 080476091, 

kontakt: info@hesa-group.com („HESA Group“)

Datum stupanja na snagu: 11.2.2024.

Dobrodošli na theredconference.com. Naše internetske stranice koriste tehnologiju za automatsko prikupljanje informacija o uporabi. Naime, kada pristupite na ili koristite naše usluge dostupne na internetskoj stranici RED Conference (www.theredconference.com), prikupljamo određene podatke iz Vašeg preglednika (pomoću tzv. „kolačića“). Kolačići nam omogućavaju da vidimo koje ste stranice posjetili, kako bismo upravljali našom internetskom stranicom i našim tehničkim rješenjima te osigurali sigurnost naše internetske stranice.

Ovu Politiku kolačića treba čitati zajedno s našom Politikom privatnosti i našim Općim uvjetima korištenja.

Što su kolačići

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se postavljaju na vaše računalo ili mobilni uređaj kada posjetite web stranicu. Osmišljeni su za držanje skromne količine podataka specifičnih za određenog korisnika i web mjesto i može im se pristupiti putem web poslužitelja ili računala korisnika.

Informacije koje kolačići mogu pohranjivati

Kolačići mogu pohranjivati širok pojas informacija uključujući (podatke o posjetama korisnika našim internetskim stranicama uključujući, bez ograničenja, IP adresu,  podatke o uređaju kojim ste se spojili na internet, vrstu i verziju Internet preglednika koji koristite, podatke o pretraživaču, vremenske oznake, lokacijske podatke)

Vrste kolačića

Nužni/tehnički kolačići

Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcije poput navigacije po internetskoj stranici i mogućnost prijave u sigurna područja bez kojih internetsko mjesto i usluge sadržane na istoj ne mogu valjano funkcionirati. Stoga nam za njih ne treba vaša privola. Možete ih onemogućiti putem svog preglednika, no ako odlučite onemogućiti ili odbiti ove kolačiće, internetska stranica neće ispravno funkcionirati.

Funkcionalni kolačići

Funkcionalni kolačići omogućuju pružanje poboljšane funkcionalnosti i personalizaciju Internetske stranice, kao npr. pamćenje jezika na kojem se prikazuje sadržaj stranice.

Analitički/statistički kolačići

Analitički/statistički kolačići pomažu vlasnicima internetskih stranica da shvate kako posjetitelji komuniciraju s internetskom lokacijama prikupljanjem i izvješćivanjem informacija na anonimnoj bazi. Ovi podaci se prikupljaju isključivo ukoliko ste nam dali vašu prethodnu privolu.

Marketinški kolačići

Marketinški kolačići se koriste za praćenje posjetitelja na internetskim stranicama. Svrha je prikazivanje oglasa koji su relevantni i zanimljivi za pojedinog korisnika te stoga značajniji za izdavače i oglašivače treće strane. Ovi podaci se prikupljaju isključivo ukoliko ste nam dali vašu prethodnu privolu. 

Privremeni kolačići

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću privremenih kolačića internetska mjesta pohranjuju privremene podatke, poput posljednjih nekoliko stranica koje ste otvorili na stranici koju posjećujete.

Trajni kolačići

Trajni ili spremljeni kolačići ostaju pohranjeni na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika i naša internetska stranica im može pristupiti svaki put kad ju ponovno posjetite. Stalni kolačići mogu ostati na računalu ili mobilnom uređaju danima, mjesecima, čak i godinama. Pomoću njih Internet mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i lozinka ili postavke o kolačićima ili odabiru jezika tako da ih ne morate ponovno unositi prilikom svakog idućeg posjeta. 

Kolačići prve strane

Kolačići prve strane dolaze s internetske stranice koje posjećujete, a mogu biti trajni ili privremeni. 

Kolačići treće strane

Kolačići treće strane na uređaj korisnika šalju se s drugih internetskih stranica. Pomoću tih kolačića, internetske stranice mogu pratiti korištenje interneta u marketinške svrhe.

Koje kolačiće koristimo na našoj internetskoj stranici

Internetska stranica www.theredconference.com  koristi sljedeće nužne/tehničke i analitičke/statističke kolačiće.

  • Nužni/tehnički kolačići koje koristimo:

Budući da su ovi kolačići strogo neophodni za funkcioniranje ove internetske stranice (kao npr. za osiguravanje sigurnog pristupa ili prilagođavanje vaših preferencija privole), ne moramo tražiti vašu privolu prije njihovog postavljanja. Međutim, možete ih onemogućiti u vašem pregledniku. Ako su takvi kolačići onemogućeni, internetska stranica neće ispravno funkcionirati.

 

Naziv kolačića

Pružatelj

Opis svrhe kolačića

Trajanje kolačića

PH_HPXY_CHECK

www.theredconference.com

Ovaj se kolačić koristi za pohranu pojedinosti o sesiji koja je u tijeku, koristi sigurnosni mehanizam za sprječavanje brutalnih napada i ne dopušta identifikaciju određenog korisnika.

Ovo je kolačić sesije i briše se kada se zatvore svi prozori preglednika

Cookieyes-consent

cookieyes.com

Ovaj se kolači koristi kako bi se zapamtilo postavke privole korisnika te njihove postavke poštivale prilikom sljedećeg posjeta korisnika ovoj stranici.

1 godina

_GRECAPTCHA

Google reCAPTCHA

Kolačić se koristi za pružanje zaštite od spama i analize rizika

6 mjeseci

 

Također, za potrebe prijave na naš tzv. “newsletter” putem obrasca dostupnog na našim internetskim stranicama koristimo poddomenu https://0q06n.mjt.lu/ koju koristi Mailjet. Tom prilikom Mailjet može postaviti kolačiće koji su nužni za potrebe prijave i slanja tzv. “newsletter-a”. Više informacija dostupno je na https://www.mailjet.com/.

  • Analitički/statistički kolačići koje koristimo:

Ove kolačiće koristimo za razumijevanje načina na koji posjetitelji stupaju u interakciju/se koriste s ovom internetskom stranicom. Ovi kolačići nam pomažu u pružanju informacija o mjernim podacima, kao što su broj posjetitelja, stopa napuštanja stranice bez poduzimanja bilokakvih radnji na istoj, na koji način ste došli do naše stranice itd., a koje informacije koristimo kako bi poboljšali našu stranicu. Koristimo ih isključivo ukoliko ste nam dali vašu prethodnu privolu.  

Koristimo analitičke/statističke kolačiće sljedećeg pružatelja usluge:

Google Analytics, usluga internetske analize koju pruža Google Inc. Google Analytics ne omogućuje identifikaciju korisnika. To se postiže dodjeljivanjem nasumce generiranog broja kao identifikatora pojedinog posjetitelja stranice. Informacije koje generira kolačić o vašoj upotrebi ovog internetskog mjesta prenose se u Sjedinjene Američke Države. Za više informacija, pogledajte Pravila o privatnosti i sigurnosti podataka na sljedećoj poveznici: https://support.google.com/analytics/answers/6004245. Također, informacije o načinu na koji Google Analytics upotrebljava podatke potražite u odjeljku „Kako Google upotrebljava podatke kada upotrebljavate mrežna mjesta ili aplikacije naših partnera“ koji se nalazi na adresi https://www.google.com/policies/privacy/partners.  

 

Naziv kolačića

Pružatelj

Opis svrhe kolačića

Trajanje kolačića

_ga_*

Google Analytics

Ovaj se kolačić koristi za pohranu i brojanje pregleda stranica.

1 godina, 1 mjesec, 4 dana

_ga

Google Analytics

Ovaj se kolačić koristi za izračunavanje podataka o posjetiteljima, sesijama i kampanjama te praćenje korištenja internetske stranice za potrebe analitičkog izvješća internetske stranice.

Kolačić pohranjuje podatke anonimno i dodjeljuje nasumično generirani broj za prepoznavanje jedinstvenih posjetitelja

1 godina, 1 mjesec, 4 dana

 

Kako prihvatiti ili odbiti kolačiće

Vaši prvim dolaskom na internetsku stranicu www.theredconference.com pojavit će vam se  Obavijest o postavkama kolačića. Odabirom odgovarajuće opcije dajete privolu za pohranu gore navedene vrste kolačića prema njihovoj svrsi obrade (analitički/statistički) na vaše računalo ili mobilni uređaj. Nužni kolačići će uvijek biti aktivni. Međutim, možete ih onemogućiti u vašem pregledniku. Ako su takvi kolačići onemogućeni, internetska stranica neće ispravno funkcionirati.

Nakon odabira postavki, u svakom trenutku možete na isti način promijeniti vaše početne postavke kolačića.

Dodatne informacije oko isključivanja kolačića

Dodatno, postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati i u vašem internetskom pregledniku, gdje također možete prihvatiti li odbiti neke ili sve kolačiće prilagođavanjem postavki vašeg preglednika. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite internetski preglednik koji koristite. Na sljedećim poveznicama možete pronaći informacije o tome kako promijeniti postavke za neke od najčešće korištenih internetskih preglednika:

  • Google Chrome
  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Apple Safari
  • Opera
  • Android Browser
  • Edge

Također, možete izbrisati kolačiće koji su prethodno bili postavljeni u vaš preglednik i tako da odaberete opciju za brisanje povijesti pregledavanja i pritom uključite i opciju brisanja kolačića. 

Nadalje, Google je razvio dodatak za preglednike kojim možete isključiti korištenje vaših podataka za Google Analytics. To možete učiniti na sljedećoj poveznici http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Trenutno postoji nekoliko internetskih stranica za isključivanje pohranjivanja kolačića za različite servise. O navedenoj temi se možete podrobno informirati na sljedećim poveznicama:

http://www.youronlinechoices.eu/

http://www.aboutads.info/choices/

Budući da je svrha kolačića poboljšanje i omogućivanje što boljeg korisničkog iskustva korištenja naše internetske stranice, sprječavanjem ili brisanjem kolačića možete onemogućiti funkcioniranje pojedine značajke stranice ili prouzročiti drugačiji rad i izgled u vašem pregledniku.

Izmjene Politike kolačića

HESA Group  zadržava pravo ažuriranja ove Politike kolačića kako se naša praksa razvija ili kao odgovor na pravne, operativne ili regulatorne razloge.

Svaku izmjenu koju naknadno unesemo objaviti ćemo na ovoj internetskoj stranici te Vas pravodobno o tome obavijestiti.

U mjeri u kojoj se bilo koji osobni podatak prikuplja putem kolačića ili sličnih tehnologija, naša se Politika privatnosti primjenjuje i nadopunjuje ovu Politiku. Za sve informacije vezane uz obradu osobnih podataka na našim internetskim stranicama kao i vaša prava u svezi zaštite osobnih podataka, molimo pročitajte našu Politiku privatnosti. 

Kontaktirajte nas

Ako trebate više informacija ili imate pitanja u vezi s našom Politikom kolačića, kontaktirajte nas na: HESA Group d.o.o., Trg Antuna, Ivana i Vladimira Mažuranića 13, Zagreb, Hrvatska

E-mail: info@hesa-group.com