RE:D

Oliver Kumrić

Oliver Kumrić

Osnivač i direktor, Decode

Kroz 20ak godina profesionalne karijere Oliver je spajao svoje inženjersko obrazovanje sa poslovima upravljanja i razvoja investicijskih projekata i poslovnih sustava u graditeljstvu, prometnoj infrastrutkuri i nekretninama.

Trenutno je direktor u vlastitoj konzultantskoj tvrtci Decode, a kao partner i suinvestitor sudjeluje na razvoju niza poslovnih ideja i investicija.

Među ostalim, bio je savjetnik za infrastrukturne investicije u IFC-u (World Bank Group), predsjednik uprave Instituta IGH, pomoćnik ministra u Ministarstvu pomorstva i infrastrukture, te predsjednik nadzornog odbora HŽ Infrastrukture.

Diplomirao je na Građevinskom fakultetu u Zagrebu 2004., gdje je 2011. stekao i diplomu MBA in Construction. Od 2013. do 2014. je bio Fulbriht stipendist na UC Berkeley u Kaliforniji, a dodatno se školovao na NYU, Harvardu i Stanfordu u SAD, te IMD i Bled u Europi.

Član je niza strukovnih i društvenih organizacija, među kojima i MENSA International od 2001., te YPO International od 2018. godine.

Trenutno živi u Zagrebu, oženjen je i otac troje djece. U slobodno vrijeme igra vaterpolo i putuje s obitelji i prijateljima.