RE:D

Sunčana Rapaić

Sunčana Rapaić

Direktorica, de ArchitektenCie Hrvatska

Diplomirala je na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, magistrala na poslijediplomskom studiju the Berlage Institute u Rotterdamu, a dodatno se obrazovala na IEDC Bled School of Management i DGNB Academy.

Nakon magisterija zaposlila se u de Architekten Cie u Amsterdamu, te 2005. postala direktorica Cie Croatia i glavni projektant ureda de Architekten Cie u Zagrebu. Članica je Hrvatske komore arhitekata (HKA), Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA) i Društva arhitekata Zagreba (DAZ) u kojem je bila aktivna kao član Upravnog odbora i Odbora kontrole te je jedan od osnivača programa ARTUR – Arhitektura i turizam.

Sudjelovala je kao gost kritičar na TU München, izlagala na Salonu mladih, la Biennale di Venezia, International Architecture Biennale Rotterdam, Godišnjoj izložbi ostvarenja hrvatskih arhitekata i sl.

Profesionalnim djelovanjem stječe iskustvo i sudjeluje na brojnim domaćim i međunarodnim natječajima, radionicama, seminarima, konferencijama, istraživačkim projektima i realizacijama. Ovlašteni je projektant arhitekture i International DGNB Consultant, u radu koristi Building Information Modeling (BIM) i modele kružnog gospodarstva.

Izdvojeni projekti i realizacije su Hotel Sungarden Dubrovnik u Orašcu, Poslovno stambena građevina Centar Bundek u Zagrebu, Upravna zgrada Valamar Riviera u Poreču i Pomorsko putnički terminal u Šibeniku.