RE:D

Vedrana Likan

Vedrana Likan

Partnerica i direktorica, Colliers Hrvatska – Slovenija – BiH

Ime Vedrane Likan u poslovnom svijetu sinonim je za nekretnine i investicije, intelektualno poduzetništvo, razvoj održivog gospodarstva, zelenu tranziciju, žensko liderstvo i osnaživanje žena u biznisu. Partnerica je i direktorica Colliersa, čije poslovanje za Hrvatsku, Sloveniju i BiH vodi od 2006. godine.

2012. godine postala je dio Colliers Expansion Team-a zaduženog za razvoj novih tržišta, s posebnim fokusom na zemlje Sjeverne Afrike te manjih tržišta na području Europe, predvodeći od 2015. razvoj Colliers Adria Regije.

2017. je organizirala seriju delegacijskih putovanja u Izrael, Kinu i UAE s ciljem promoviranja Adriatic regije kao investicijske destinacije, a od tada je u Colliersu zadužena i za uvođenje investitora Srednjeg Istoka i Kine na CEE i SEE tržišta.

Prije Colliersa, provela je 10 godina u komunikacijskom menadžmentu, a od 2009. do danas je na ključnim pozicijama međunarodnih komora u Hrvatskoj kao Prva potpredsjednica AmCham-a (2009 – 2013) i Predsjednica Britanske komore u Hrvatskoj (2014 – ) te organizacija posvećenih razvoju našeg tržišta i društva, kao osnivačica, predsjednica i počasna članica Hrvatskog savjeta za zelenu gradnju (2009 – ), osnivačica i predsjednica Udruge za promicanje pozitivnih promjena u društvu (2012 – ), su-osnivačica i članica Upravnog odbora SOS Zagreb (2020 – ), članica Upravnog odbora APR – Akademije za politički razvoj (2022- ), su-osnivačica Croatian Women’s Alliance (2023 – ) koja okuplja Hrvatice u domovini i dijaspori, te je članicaSkupštine SOS Dječje seloHrvatska(2023 – ) i su-osnivačica Green HQ knowledge hub-a (2023- ).

Vedrana je gost predavač na fakultetima, institutima i visokim učilištima, aktivno se bavi mentorstvom u okviru lokalnih i međunarodnih programa, te sudjeluje na vodećim domaćim i europskim konferencijama kao programska savjetnica, moderatorica i panelistica. Svoj profesionalni doprinos daje i kao članica žirija prestižnih europskih foruma i nagrada. Osim projekata posvećenih promicanju pozitivnim promjena u društvu, održivom razvoju, obrazovanju i osnaživanju žena, tijekom cijele karijere Vedrana radi na nizu projekata sa naglašenim humanitarnim karakterom te programima posvećenim osnaživanju žena te promicanju poduzetništva kod žena i mladih.

Za profesionalna postignuća i zalaganje za osnaživanje žena u biznisu, 2012. Vedrana je proglašena “Ženom godine”, nakon čega je uslijedio njezin autorski projekt «21 put prema uspjehu» i LeaderSHE konferencija. Projekti su to koji se iz današnje perspektive s pravom mogu nazvati prijelomnima u promicanju ženskog leadershipa, podizanju svijesti o izazovima s kojima se žene susreću na putu uspjeha, te osnaživanja žena u poslovnom okruženju u Hrvatskoj.

U lipnju 2022 u Bruxellesu, Vedrana je u konkurenciji žena iz 23 europske zemlje primila prestižnu nagradu European Female Business Leader za svoju dugogodišnju posvećenost promicanju pozitivnih društvenih promjena te sustavno osnaživanje žena u poslovnom svijetu.

Nakon Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Vedrana je završila smjer Pripajanja i akvizicije na New York Institute of Finance, te Akademiju za politički razvoj i UN Akademiju. Formalno obrazovanje je nastavila 2014. na EMBA programu međunarodne škole u Zagrebu, a 2018. je postala certificirani RICS stručnjak. 2022. kao polaznica University of Oxford – Organisational Resilience Program postala je jedna od prvih stručnjakinja u Europi za područje Otpornosti.